בדיקת מאמץ (ארגומטריה) חיונית מאוד לכל ספורטאי מקצועי, תחרותי וחובב. הבדיקה מבוצעת גם לסובלים מלחצים בחזה או הפרעות בקצב הלב, אך ספורטאים מחויבים לבצע בדיקת ארגומטריה במאמץ פיסי גבוה על מנת לזהות את תגובת מערכות הלב, הנשימה וכלי הדם, ככל שקצב הבדיקה ממשיך לעלות.
חשוב לדעת – לא כל ספורטאי שהתגלתה אצלו בעיה כלשהי מנוע מלהמשיך לעסוק בתחום. הספורטאי יופנה לביצוע בדיקות המשך בתוספת המלצות ביניים.
1. בדיקות ארגומטריה לספורטאים נחשבות לדרך הבדוקה והמומלצת לאיתור בעיות קרדיאליות (לבביות) שיקבעו את המשך העיסוק הספורטיבי ומידתו. היא משמשת כמעקב הכרחי על מנת לאבחן מחלות לב סמויות. הבדיקה מביאה את הספורטאי למאמץ גופני מקסימלי.
2. 24 שעות לפני הבדיקה אין לעסוק בפעילות גופנית. מומלץ לישון לפחות 6 שעות, לא לאכול כ-3 שעות לפני הבדיקה ולהסתפק במים. אם הנבדק נוטל תרופות, הוא כמובן יכול לקחת אותן ללא כל קשר ולאכול ארוחה קלה. יש להימנע מעישון, קפה, אלכוהול וקולה.
3. מהלך הביצוע של בדיקה ארגומטרית – בחדר נוכחים טכנאי וקרדיולוג או רופא ספורט המפקח על ההליך. הנבדק מחובר לאלקטרודות והן מחוברות למחשב. הספורטאי יתבקש לעלות על הליכון או אופני כושר חשמליים ולהתחיל בפעילות. יש להגביר כל העת את הקצב עד למקסימום האפשרי ע"פ יעדי הבדיקה. לחץ דם ודופק מתבצעים כל העת. משך זמן הבדיקה כולה הינו כחצי שעה.
4. אם במהלך הבדיקה מתרחשים כאבים בחזה או לחץ דם גבוה מידי, הבדיקה תופסק, אך המדדים ימשיכו להיות מחוברים לגוף הספורטאי במשך 10-15 דקות נוספות, עד להשגת דופק רגיל.
5. בדיקת ארגומטריה פרטית לספורטאים נחשבת לבטוחה, אך במצבי קיצון נדירים עלול הנבדק לחוות כאבים בחזה, קוצר נשימה, סחרחורות ועוד. על כן, אנשים שכבר אובחנו כסובלים מבעיות לב אינם נשלחים לביצוע בדיקה זו.
6. פענוח תוצאות – הנבדק יקבל תוצאות ראשוניות במקום, כאשר התוצאות המלאות יימסרו לאחר מספר ימים. כל תוצאה שאיננה תקינה תחייב בהמשך טיפול ובדיקות, עם אופציה להפחתת הפעילות הספורטיבית.
7.
עוסקים בספורט? המליצו לכם לעבור בדיקה רפואית לספורטאים? אם כן, רשת המכונים מרום היא הכתובת הנכונה לפנות אליה. הרשת, שבה עובדים מיטב המומחים, מציעה מגוון של שירותים רפואיים, בדיקות וגם אבחונים ברמה גבוהה המותאמים לקהלים שונים באוכלוסייה, לרבות ספורטאים מקצועיים וחובבנים. למידע נוסף, צרו קשר בטלפון 073-2009090