איך יודעים האם טיפול רגשי הוא הפתרון? האם הקושי יחלוף מעצמו? איך מתמודדים?
שאלות אלו ועוד צפות ועולות בקרב הורים רבים שמזהים מצוקה או קושי אצל הילד. לרוב הילד איננו מבטא את הבעיה באופן מילולי אלא בצורה התנהגותית, בתפקוד וביחסים עם סביבתו.
במאמר זה מספר שאלות ותשובות חשובות בתחום הטיפול הרגשי לילדים. אם אתם מחפשים טיפול רגשי לילדים המלצות, סיכויי הצלחה ודרכי טיפול – כדאי להתייעץ עם איש מקצוע מומחה בנושא על מנת לקבל ממנו מידע נקודתי ומדויק לבעיה ממנה סובל ילדכם.
כיצד יודעים שיש צורך בטיפול רגשי?
האם התנהגות הילד חריגה מיתר בני גילו? האם קיימת נסיגה התפתחותית? האם אתם מזהים מצוקה או קושי בחברת ילדים/ אנשים אחרים? סימנים אלה עלולים להצביע על בעיה קיימת, שטיפול רגשי יכול לסייע לה רבות.
זה בגלל משהו שעשינו?
הורים רבים מאשימים את עצמם בהתנהגות הילד ולייחס אותה לטיב החינוך, או רמת ההשקעה. למעשה, ההתנהגות יכולה להופיע פתאום וללא שום משבר שמלווה את התקופה.
מה עושים במהלך הטיפול?
הטיפול אורך כ-45 דקות לרוב, על פני סדרת מפגשים של פעם-פעמיים בשבוע. במהלכו משתמשים בכלים ואמצעים דרכם יכול הילד להביע את עצמו ובהתאם לתוכנית הטיפול שהותאמה לו מראש אישית: משחק, יצירה, תנועה ועוד. הטיפול מבוסס על הקשר בין הילד למטפל ומתוך יחסי אמון וקרבה. מטרת המטפל היא להבין טוב יותר את נקודת המבט של הילד ולסייע לו לפתח מודעות, לשתף ולהכיל פתרונות אפשריים.
האם הבעיה יכולה לחלוף מעצמה?
לפעמים כן. אך הטיפול איננו משמש כפלסטר, אלא כאמצעי לעקירת הבעיה מהשורש. הטיפול מנסה להתגבר על הדפוס שפוגע בתפקוד של ילדכם ובאיכות חייו, לצמוח, להתבטא ולהתפתח ממקום בריא.
מה תפקיד ההורים?
ההורים יישאלו על הרקע המלא לבעיה למהלך ההתפתחות והרקע המשפחתי. לאחר מכן יתחיל הטיפול. יש להתמיד במפגשים, להאמין בדרך ולהישאר מעורבים בכל חלק. חלה חובה על כל מטפלת רגשית לילדים לספק מענה לחששות ושאלות, להעניק כלים להתמודדות גם בבית ולשתף את ההורים בהתקדמות.
בנכם או בתכם סובלים מבעיות רגשיות וחשוב לכם למצוא מקום מקצועי, אמין ומנוסה שיוכל לסייע להם וגם לכם להתמודד עם כך? אם כן, רשת המכונים מרום היא הכתובת הנכונה לפנות אליה. הרשת, שבה עובדים מיטב המומחים, מציעה מגוון של שירותים רפואיים, בדיקות, אבחונים ברמה גבוהה וטיפולים רגשיים המותאמים לילדים. למידע נוסף, צרו קשר בטלפון 073-2009090