מבחן מוקסו הוא מבחן המיועד לבדיקת הפרעות קשב וריכוז. הפרעת קשב וריכוז היא הפרעה התפתחותית המתבטאת בהיפראקטיביות מוטורית, חלוקת קשב בעייתית, חוסר יכולת להתמיד במשימה ולהשלימה, וקושי בארגון.
ילדים ומבוגרים שאינם מסוגלים להתמקד ולשלוט בעצמם נתקלים בקשיים רבים בבית הספר, בעבודה ובחברה. סימני ההפרעה מופיעים כבר בינקות, אך היא מלווה את האדם לאורך חייו
המבדקים הממוחשבים עוזרים באבחון קשיים המפריעים לתפקוד בחיי היום יום אצל ילדים ואצל מבוגרים.
למידע נוסף, צרו קשר בטלפון 073-2009090
בדיקת מוקסו נחלקת לשני חלקים – חלק ראשון ללא ריטלין וחלק שני עם ריטלין.
- המבחנים הינם אובייקטיביים, בניגוד לראיון או לשאלונים המושפעים מחוות דעתו הסובייקטיבית של הנשאל או של המאבחן.
- המבחנים בודקים את הקשב ללא הפרעות של הסביבה
- המבחנים מאפשרים לבדוק השפעת תרופה ויעילותה לגבי הנבדק.
- המבחנים מאפשרים השוואת התפקוד של הנבדק מול ביצועי נבדקים "רגילים" בגילו ומול נבדקים עם הפרעת קשב בגילו.
- המבחנים מאפשרים מעקב תקופתי ויכולים לשמש מדד ליעילות הטיפול או המינון התרופתי לנוכח שינויים שחלו בגיל, במשקל,במצב הנפשי ובתנאי הסביבה של המטופל.
מרום נס ציונה / מרום חולון | מרום פתח תקווה | מרום אשדוד
עלות המבדקים והמבחן מוקסו לקופת חולים כללית:
-
למבוטחי כללית פלטינום – 50 ש"ח.
-
למבוטחי כללית מושלם – 220 ש"ח.
למידע נוסף, צרו קשר בטלפון 073-2009090
כל מה שצריך לדעת על מבחן מוקסו
מבחן מוקסו (MOXO) הוא מבחן אשר מיועד לסייע באבחון הפרעות קשב וריכוז. המבחן ממוחשב ובודק את יכולת הקשב של הנבדק דרך הדמיה של סביבת המציאות היומיומית ובחינת יכולת התפקוד שלו באותה סביבה. במהלך המבחן מתבקש הנבדק לבצע פעולות שונות כשתוך כדי ישנן הסחות חזותיות ושמיעתיות ממש כמו בחיים עצמם.
המבחן מביא איתו יתרונות רבים כשאחד מהם הוא היכולת לקבל תוצאות מידיות. התוצאות מוצגות בצורה ברורה, ניתנת להבנה, מספרית וגרפית. במהלך המבחן מתבצעות משימות רבות, הגירויים מתחלפים ותוך כדי שהנבחן מבצע את המשימות נבחנים ארבעה מדדים עיקריים: קשב, תזמון, אימפולסיביות והיפראקטיביות. התוצאות מאפשרות לקבוע כיצד לפעול כאשר יש לציין כי המבחן משמעותי אך אם נראה שיש צורך בטיפול חשוב לבצע אבחון מקיף יותר על ידי פסיכיאטר מומחה בתחום.
7 מצבים בהם כדאי לעבור אבחון מוקסו
היתרון של מבחן מוקסו הוא שאנחנו יוכלים לקבל תוצאות מידיות בלי לקבוע תור ובלי לצאת מהבית. אם עולה אצלנו חשד לבעיות שונות אנחנו יכולים לבצע את המבחן במקום ולאחר מכן לקבוע כיצד לפעול. האם להמשיך לאבחון יסודי ומקצועי יותר, האם לפנות לגורם מטפל ובכלל, להבין את המצב הנוכחי שלנו. אלו הם שבעת המצבים בהם מבחן מוקסו יכול להיות פתיחה טובה להבנת הסיטואציה.
קשיים בתפקוד היומיומי
קשיים בתפקוד היומיומי יכולים לבוא לידי ביטוי בקושי בניהול זמן, סידור וארגון המשימות. הם יכולים להתבטא בקושי להקשיב ולהתרכז, בתהליך קבלת החלטות ממושך ומתסכל, קושי להתרכז במטלות ובעיות זיכרון הקשורות בעבודה. כל המקרים הללו יכולים להצביע על הפרעות קשב וריכוז כאשר מבחן מוקסו יכול לסייע באבחון הקשיים וההיקף שלהם.
חוסר שקט ואימפולסיביות
חוסר שקט ואימפולסיביות יכולים לבוא לידי ביטוי בנטייה לפעולה אימפולסיבית, קושי בהמתנה בתור, התפרצויות כבס וקושי בשליטה ברגשות. הסיבות לכל אלה יכולות להיות הפרעות קשב וריכוז כאשר חלק מהאנשים ירגישו נטייה להיסחף בקלות כשהדבר יכול להשפיע על התפקוד במשימות רגילות, על פיתוח ותחזוקת קשרים חברתיים ועל היכולת ללמוד בצורה שוטפת.
קשיי לימודים
המונח ״קשיי לימודים״ הוא מונח רחב אשר מתייחס לילדים ומבוגרים. הכוונה כאן היא לאלו שסובלים מהפרעות קשב וריכוז כשהדבר משפיע על יכולת הלימוד. בתוך כך יכול להיות קושי בהבנת הנלמד, קושי להתרכז בכיתה, קושי לבצע מטלה מההתחלה ועד הסוף. התוצאה יכולה להיות ציונים נמוכים, תסכול מהליך הלימוד, פגיעה בביטחון העצמי ולכן מבחן מוקסו יכול להיות לעזר רב בתהליך האבחון.
קשיים בעבודה
הפרעות קשב וריכוז לא עוברות כשאנחנו גדלים. בגיל מבוגר הן יכולות להשפיע על התפקוד בסביבת העבודה כשהדבר יכול לכלול קושי לעמוד בלוח זמנים, קושי להתרכז, טעויות רבות בתהליכי עבודה שאמורים להיות ברורים. כמו כן ישנם אנשים אשר יחוו קושי לעבוד בצוות, קושי בפיתוח יחסים בין אישיים וברור כי ישנה חשיבות רבה לביצוע מבחן מתאים ואבחון מדויק של הבעיה וזאת כדי לטפל בה ולשפר את איכות החיים.
חוסר מוטיבציה
בין אם מדובר בחוסר רצון להתחיל משימות חדשות ובין אם בקושי להתמיד בביצוע של המשימה, חוסר מוטיבציה יכול לפגוע באיכות החיים ויכול להיות תוצאה של הפרעות קשב וריכוז. תופעות של נטייה לדחיינות, קושי בהתמדה, קושי בהתמודדות עם אתגרים, יכול להצביע על בעיה אותה יש לאבחן ושעם הכלים הנכונים אפשר להקל עליה ולטפל בה. ההשפעה של הטיפול משמעותית בכל הקשור להרגשת המוטיבציה.
דימוי עצמי נמוך
פעמים רבות הפרעות קשב וריכוז מובילות לפגיעה בדימוי העצמי, לחוסר ביטחון עצמי וקושי בהערכה העצמית. תחושה של חוסר מסוגלות נפוצה מאד בקרב ילדים ואנשים עם הפרעות אלו ואבחון כולל מבחן מוקסו הוא הדרך להתחיל לשנות את הכיוון ולשפר את הדימוי העצמי.
היסטוריה משפחתית
במקרה של היסטוריה משפחתית של הפרעות קשב וריכוז אפשר לגשת למבחן מוקסו ולבדוק האם גם הילד או המבוגר שעוד לא נבדק במשפחה גם כן סובל מכך. גילוי וטיפול מוקדם יכול למנוע קשיים בעתיד והמבחן שמתבצע בבית יכול להיות נקודת פתיחה טובה להתחיל בטיפול.